Nokian Hakkapeliitta Loader - ja olet valmiina

Talvirengas pyöräkuormaajille Katso video

Valmiina kaikkeen

Lentoasemilla, satamissa, tehtaissa ja varastopihoilla tapahtuu ympäri vuorokauden. Yötä päivää, kesällä ja talvella pyöräkuormaajat pitävät tavaran liikkeessä ja lumen poissa.


Nokian Hakkapeliitta Loader nostaa pidon lumella ja jäällä kokonaan uudelle tasolle, ja kestää kaikkina vuodenaikoina. Nokian Hakkapeliitta Loader
ei anna säiden olla hidaste.

Etsi jälleenmyyjä

Pidä pyörät pyörimässä

Pohjoisen parkkipaikoilta kiireisille kiitoteille - tunnemme vastuusi.

Käyttäjien suusta

Kuljettaja

Ari Räisänen

Kone

Hyundai HL757-7A Pyöräkuormaaja

Renkaat

Nokian Hakkapeliitta Loader 20.5R25

Sijainti

Kolari, Suomi

Lumitöissä kellon ympäri


Suomen Lapissa, napapiirin yläpuolella sijaitsevassa Kolarin kylässä, auraa Ari Räisänen aamuyön tunteina lunta Hyundai HL757-7A-pyöräkuormaajallaan. Aurauskausi tällä korkeudella kattaa lähes puolet vuodesta alkaen ensilumen saapumisesta marraskuussa. Silloin työrupeamat alkavat aamuyöstä ja venyvät pitkiksi.


”Me ajetaan sellaista 12 h/päivä kun on aurauskausi”, kertoo Ari. ”Junanvaunujen lastausalue on saatava ensimmäisenä puhtaaksi, ja sitten kauppojen pihoja ja parkkipaikkoja ennen kuin ihmiset alkaa saapua paikalle. Kyllä me sinne liikenteeseen ensimmäisenä lähdetään, oli keli mikä hyvänsä”.

Uudet Nokian Hakkapeliitta Loader -renkaat ovat yllättäneet Räisäsen pitokyvyllään. ”Koneella tehdään paljon edestakaista liikettä esimerkiksi parkkipaikoilla, jolloin sivuttais- ja jarrutuspito on silmiinpistävän hyvä”, Ari kehuu.


Erikoistilanteissakin Hakkapeliitta Loader tarjoaa apua. ”Tipuin tässä vähän aikaa sitten koneella ojaan, kun tie oli vahingossa aurattu tyhjän päälle reunasta”, muistelee Räisänen läheltä piti -tilannetta. Entisillä renkailla ei omin voimin tielle pääsystä olisi ollut toivoa, mutta Hakkapeliitta Loaderit olivat toista maata. ”Kun oli uudet renkaat niin päätin kokeilla, josko se nousisi”, hymyilee Ari. ”Ja täytyy sanoa, että aika yllättynyt olin, kun se sieltä kiipesi saman tien takaisin tielle!”

Kesää kestävä talvirengas


Suomen suurin lentoasema, Helsinki-Vantaa, on kuuluisa siitä, että kenttä pysyy auki lähes säällä kuin säällä. Siksi paikka on luonteva valinta myös uuden Hakkapeliitta Loaderin koekäyttöön Jorma Siivolan ohjastamassa pyöräkuormaajassa.


Helsinki-Vantaan lentokentällä kiitotien päällystys on täydessä vauhdissa, kun Siivola kurvaa työkalullaan, CAT 950K -pyöräkuormaajalla DHL:n rahtiterminaalin eteen. Koneessa pyörivät testauskäytössä uudet Nokian Hakkapeliitta Loader -renkaat koossa 23.5R25.

”Tunteja näillä renkailla on nyt kesällä ajettu n. 700 ja hyvin toimivat”, kuittaa Jorma. Vaikka Hakkapeliitta Loader on talvipidoltaan vaikuttava, ei kesäkäytössäkään ole ongelmia. ”Ollaan koko kesä ajettu näillä louhoksella ja yllätykseksemme näin kovat talviominaisuudet omaava rengas kestää sitäkin käyttöä”, hän summaa.


Tehokkaasta lumentorjunnastaan tunnetulla Helsinki-Vantaan kentällä aurauskalustoon panostetaan jatkuvasti ja aurausryhmällä on lukuisia harjoiteltuja kuvioita aina säätyypistä riippuen. Näin varmistetaan koneiden turvallinen laskeutuminen ja ihmisten matkan jatkuminen keskeytyksettä. Tässä ympäristössä Hakkapeliitta Loader on kotonaan, oli talvi tai kesä.

Kuljettaja

Jorma Siivola

Kone

CAT 950K Pyöräkuormaaja

Renkaat

Nokian Hakkapeliitta Loader 23.5R25

Sijainti

Helsinki-Vantaan lentoasema, Suomi

Nokian Renkaiden ylivoimaiset talvioiminaisuudet

Lamelloitu, epäsymmetrinen pintakuvio puhdistuu erinomaisesti

Erittäin vakaa ja luotettava

Tekniset tiedot

Nokian Hakkapeliitta Loader

Pitomittaukset

Vetokyky jäällä

Vetokyky lumella

Sivuttaispito lumella

  • 1. Vertailurengas markkinoilla
  • 2. Nokian Loader Grip 2
  • 3. Nokian GRS
  • 4. Kilpaileva rengas
  • 5. "Klassinen" Nokian Loader Grip
  • 6. Nokian Hakkapeliitta Loader Noktop