Nokian Hakkapeliitta Loader gjør deg forberedt

Vinterdekk for hjullastere SE VIDEO

Klar for alt

Flyplasser, havner, fabrikker, lagerplasser…. steder som aldri sover. Uansett årstid og tid på døgnet er hjullastere i aktivitet for å flytte materialer eller fjerne snø.


Nokian Hakkapeliitta Loader har en god holdbarhet året rundt, i tillegg til en helt ny grad av trekkraft på snø og is. Vær og vind vil ikke holde deg tilbake med Nokian Hakkapeliitta Loader.

FINN EN FORHANDLER

Holder hjulene i gang

Fra arktiske parkeringsplasser til travle flyplasser – vi kjenner dine utfordringer.

Hør det fra brukerne selv

Sjåfør

Ari Räisänen

Maskin

Hyundai HL757-7A Wheel Loader

Dekk

Nokian Hakkapeliitta Loader 20.5R25

Sted

Kolari, Finland

Snømåking døgnet rundt


Et stykke nord for polarsirkelen, en tidlig vintermorgen i landsbyen Kolari i det finske Lappland, ploger Ari Räisänen snø med sin Hyundai HL757-7A hjullaster. I dette området tar det hele seks måneder fra den første snøen faller i november, til de siste snørestene smelter om våren. Det er også på denne tiden at de lange arbeidsdagene begynner fra klokken tre om morgenen.


"Når det er snømåkesesong, kjører vi rundt 12 timer om dagen», forteller Ari. «Lasteområdet for godstog må rengjøres før folk står opp, deretter står store verft og parkeringsplasser for tur. Uansett vær og vind, er vi de første på veien."

Räisänen er positivt overrasket over grepet på de nye dekkene Hakkapeliitta Loader. "Det blir mye kjøring frem og tilbake på parkeringsplasser," sier han. "I slike situasjoner er et godt grep helt avgjørende".


Selv under spesielle omstendigheter kan Hakkapeliitta Loader redde dagen. "For en stund siden kjørte jeg ned i en grøft fordi veien var brøytet for bredt", forteller han. Med de gamle dekkene ville han ikke hatt sjans til å komme seg tilbake på veien uten tauing. "Siden jeg hadde de nye Hakkapeliitta Loader dekkene, bestemte jeg meg for å prøve", smiler han. "Og jeg må si jeg ble ganske overrasket da hjullasteren nærmest klatret opp av grøften og tilbake på veien."

Et vinterdekk som også fungerer om sommeren


Den største flyplassen i Finland, Helsinki-Vantaa, er kjent for å være i drift i nesten uansett vær. Det gjør det til et ideelt sted for å teste det nye dekket, Hakkapeliitta Loader, på en hjullaster kjørt av Jorma Siivola.


Asfaltering av en rullebane på Helsinki-Vantaa flyplass er i full gang idet Siivola kjører sin CAT 950K hjullaster foran en DHL-godsterminal. For denne testen er hjullasteren utstyrt med de nye dekkene fra Nokian Hakkapeliitta Loader i størrelse 23.5R25.

"Vi har kjørt rundt 700 timer med disse dekkene, og de fungerer fint", sier Jorma. "Selv om Hakkapeliitta Loader har imponerende vinteregenskaper, opplever jeg ingen problemer ved å bruke dem om sommeren. Vi har brukt disse dekkene i steinbruddet gjennom hele sommeren, og til vår overraskelse er dette et vinterdekk som dekker behovene til slikt bruk også", sier han.


Helsinki-Vantaa flyplass er kjent for effektiv snøfjerning og de investerer stadig i nytt brøyteutstyr. Snøbrøyterne er godt trent og bruker en rekke ulike brøytemønstre, avhengig av værtype. Dette sikrer at flyene kan lande trygt og skaper lite forsinkelser for de reisende. I et miljø som dette, er Nokian Hakkapeliitta Loader glimrende både vinter og sommer.

Sjåfør

Jorma Siivola

Maskin

CAT 950K Wheel Loader

Dekk

Nokian Hakkapeliitta Loader 23.5R25

Område

Helsinki-Vantaa Airport, Finland

Overlegne vinteregenskaper fra Nokian

Ikke retningsbestemt mønster med god selvrensende effekt

Lang holdbarhet og god stabilitet

Tekniske spesifikasjoner

Nokian Hakkapeliitta Loader

Grep

Is, trekkraft

Snø, trekkraft

Snø, sidekraft

  • 1. Referansedekk på markedet
  • 2. Konkurrerende dekk
  • 3. Nokian Loader Grip “Classic”
  • 4. Nokian Loader Grip 2
  • 5. Nokian GRS
  • 6. Nokian Hakkapeliitta Loader Noktop