Nokian Hakkapeliitta Loader gör dig beredd

Vinterdäck för hjullastare Se på video

Klarar allt

Flygplatser, hamnar, fabriker, lagerområden… platser som aldrig sover. Dag eller natt, sommar eller vinter. Hjullastare håller material i rörelse och snön borta.


Nokian Hakkapeliitta Loader tar dig till en hel ny nivå av grepp på snö och is – och slitstyrka året runt. Nokian Hakkapeliitta Loader garanterar
att du alltid kan arbeta, oavsett väder.

Hitta en återförsäljare

Håll hjulen rullande

Från arktiska parkeringsplatser till livligt trafikerade flygplatser – vi hjälper dig i ditt ansvarsfulla arbete.

LÄS VAD VÅRA DÄCKKUNDER SÄGER

Förare

Ari Räisänen

Maskin

Hyundai HL757-7A Wheel Loader

Däck

Nokian Hakkapeliitta Loader 20.5R25

Plats

Kolari, Finland

Snöröjning dygnet runt


I finska Lappland, i den lilla byn Kolari ovanför Polcirkeln, snöröjer Ari Räisänen tidigt på morgonen med sin hjullastare Hyundai HL757. Vid den här breddgraden är snöröjningssäsongen nästan ett halvt år lång, med start i november när den första snön faller. Arbetsdagen börjar då tidigt på morgonen och arbetsdagarna blir långa.


”Under snöröjningssäsongen arbetar vi cirka 12 timmar om dagen”, berättar Ari. ”Först tar vi bort snön från bangården vid järnvägsstationen och sedan snöröjer vi parkeringsplatserna vid butikerna innan de öppnar sina dörrar. Det är vi som är uppe först på morgonen, oavsett vädret.”

Nya Nokian Hakkapeliitta Loader -däck har överraskat Ari Räisänen med sitt utmärkta grepp. ”Till exempel på parkeringsplatser ska maskinen ständigt köra fram och tillbaka och då ger däcken överraskande bra sido- och bromsgrepp”, berömmer Ari sina nya däck.


Även vid speciella situationer hjälper Hakkapeliitta Loader. ”För ett tag sedan hamnade jag av misstag till diket när vägen tidigare hade plogats över diket vid vägkanten”, berättar Ari. Med sina tidigare däck hade han inte lyckats backa tillbaka till vägen, men med Hakkapeliitta Loader var det inga problem. ”Eftersom jag hade nya däck på maskinen så försökte jag backa maskinen ur diket”, berättar Ari. ”Jag måste erkänna att jag var lite överraskad när maskinen rullade ur diket utan några som helst problem!”

Vinterdäck som håller även på sommaren


Finlands största flygplats, Helsingfors-Vanda, är berömd för att hålla sig öppen nästan alltid, oavsett väder. Därför är flygplatsen ett bra ställe för att testa Hakkapeliitta Loader -däck på hjullastaren som Jorma Siivola kör.


Asfalteringen av landningsbanan på flygplatsen sker i full fart när Siivola kör fram till DHL:s fraktterminal med sin hjullastare CAT 950K. På maskinen testas nya Nokian Hakkapeliitta Loader i dimensionen 23.5R25.

”Under sommaren har däcken rullat i cirka 700 timmar och de har fungerat mycket bra”, försäkrar Jorma. Hakkapeliitta Loader ger utmärkt vintergrepp, men däcket fungerar utan problem även på sommaren. ”Vi har kört med däcken på ett grustag under hela sommaren och det är överraskande att ett däck som ger så bra vintergrepp även fungerar bra på sommaren”, sammanfattar Jorma.


Helsingfors-Vanda flygplats är känd för sin effektiva snöröjning. Stora satsningar görs på maskinerna för snöröjning och man övar ständigt nya sätt att snöröja landningsbanorna. Tack vare det kan flygplanen landa säkert och passagerarna kan fortsätta sin resa utan förseningar. I den här miljön visar Hakkapeliitta Loader sina bästa sidor, både på vintern och på sommaren.

Förare

Jorma Siivola

Maskin

CAT 950K Wheel Loader

Däck

Nokian Hakkapeliitta Loader 23.5R25

Plats

Helsinki-Vantaa Airport, Finland

SUPERBRA VINTEREGENSKAPER FRÅN NOKIAN

LAMELLERAT ASYMMETRISKT MÖNSTER MED BRA SJÄLVRENSNING

MYCKET SLITSTARKT OCH STABILT

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

Nokian Hakkapeliitta Loader

GREPPMÄTNINGAR

Is, dragkraft

Snö, dragkraft

Snö, sidogrepp

  • 1. Referensdäck på marknaden
  • 2. Konkurrentdäck
  • 3. "Klassisk" Nokian Loader Grip
  • 4. Nokian Loader Grip 2
  • 5. Nokian GRS
  • 6. Nokian Hakkapeliitta Loader Noktop