Nokian Logger King LS-2 – robust och smart

Lunnardäck för tuffa förhållanden och stora maskiner

Så säger användarna

Van vid extrema förhållanden

Nokian Logger King har mer än tillräckligt med gummi och stål för att hantera slag och stötar från tung lunnarkörning – varje dag. Men den har även smart design och en ny gummiblandning som maximerar greppet, hållbarheten och självrensningen. Smarta funktioner som förkortar arbetstiden och ökar tåligheten och livslängden – Nokian Logger King är däcket för timmerkörningsproffs.


Tålig. Extra hållbar och slitstark textilstomme i flera lager med gördel av breda stålkord och gott om specialgummiblandning resulterar i ett däck som håller länge.


Smart. Aggressiv mönsterdesign och effektiv självrengöring innebär effektivare självrensning till vardags. Specialgummiblandning i däckfoten minimerar spinn mellan däck och fälg.

Hitta en återförsäljare

Maximal livslängd, minimalt stillestånd.

Nokian Logger King håller timret i rörelse – i rätt tid.

Så säger användarna

Förare

Caleb Haney

Maskin

John Deere 848H lunnare

Däck

Nokian Logger King LS-2, 35.5L-32

Plats

Meridian, Mississippi, USA

Kör uppför hala backar


En stekhet dag i den amerikanska delstaten Mississippi rullar mörkret och molnen in. Plötsligt börjar det regna kraftigt. Branterna i skogen där Mayerhoff & Sons Trucking Inc. avverkar skog suger åt sig regnet. De tunga maskinerna vrålar och diesellukten är stark när lunnarna kör uppför backen, en i taget, med enorma tallstammar.


”Problemet är att inte alla har samma däck som jag!”

”Börjar det regna riktigt ordentligt måste vi sluta jobba. När jorden här blir våt kan lastbilarna inte längre komma fram och hämta virke. Och de hala backarna är rätt tuffa även för oss”, säger Caleb Haney.


Caleb kör iväg med den sista lastbilen för dagen (Mack E7-460) på grund av regnet. Men regnet verkar inte störa honom. ”Jag behöver egentligen inte sluta ännu eftersom mina däck funkar fint. Problemet är att inte alla har samma däck på sina maskiner”, säger Caleb och ler.

Rejält grepp i grus och lera


Ned Star Mid Timber Harvesting Inc. avslutar precis jobbet på ett ställe. Mississippis brännande sol har precis gått upp. Trots de spridda molnen blir det snabbt varmt, upp till 95 °F (35 °C) redan på förmiddagen.


”Du behöver däck som klarar alla slags terräng”

”Här måste du hålla utkik efter skallerormar. Jag har sett dem flera gånger. De gömmer sig under grenarna där det är svalare. Ha gummistövlarna på dig när du går omkring här”, säger Mason från hytten i sin Tigercat.


Mason är imponerad av Nokian Logger Kings mångsidighet. ”Den här platsen innehåller all slags terräng. Ibland är det väldigt mjuk lera, men längre upp på kullen är det torrt grus. Du behöver däck som klarar alla slags terräng. Efter att ha använt dem verkar Nokian-däcken vara som gjorda för sådana här tuffa villkor”, säger han.

Förare

Mason Turner

Maskin

Tigercat 620C lunnare

Däck

Nokian Logger King LS-2, 35.5L-32

Plats

Meridian, Mississippi, USA

Egenskaper

Gördel av stålkord för extremt hög punkteringsskydd (även på skuldran)
Ultrahållfast och extremt stark textilstomme med flera lager
Specialgummiblandning anpassad för skogsapplikationer
Unik däckfots-kontruktion med enkeltråd som förenklar montering
Specialgummiblandning i vulsten minimerar risken för spinn mellan däck och fälg
Hitta en återförsäljare

Nokian Logger King LS-2 Extreme – för extrem timmerkörning

Nokian Logger King finns också i en Extreme-version för de tyngsta maskinerna och de mest krävande situationerna. Extreme-versionen har en lastförmåga på upp till 12 250 kg (27 000 lbs) och är det ultimata däcket för professionell skogsavverkning. Extreme-versionen erbjuds i dimensionerna 30.5L-32 och 35.5L-32.

Tekniska specifikationer

Nokian Logger King LS-2

Från drivningstrakter till motorvägar – se
hela utbudet av Nokian-däck för arbetsmaskiner

Nokiantyres.com/heavy