Your browser seems to have JavaScript disabled. Please enable JavaScript to improve your experience.

Snøløpet

Ingen kan brøyte raskere enn den doble World Rally -mesteren Marcus Grönholm. Så vi fjernet mannen. Verdens raskeste snøbrøyting med en ubemannet traktor​:

73,171 km/t

Ubemannet traktor?

Hele ideen ville ha hørt helt sinnssyk ut for et par år siden, men i dag gjennomfører Valtra grundig forskning med automatiske traktorer for snøbrøyting og andre oppgaver. Men det er ennå en lang vei å gå for å oppnå fartsrekorder. Vi sørget for spesialforhold og endret programvaren ganske mye. Resultatet ble 73,171 km/t med en traktor som ikke veltet i svingene.

Ikke prøv dette hjemme.

Nokian Hakkapeliitta TRI

Ett dekk – to verdensrekorder

Ikke bare har Nokian Hakkapeliitta TRI oppnådd to verdensrekorder (den raskeste traktoren, gjennomsnittshastighet 130,165 km/t og raskeste ubemannede snøbrøyting, gjennomsnittshastighet 73,171 km/t), det har bevist sin verdi i hverdagslige oppgaver i mange tilfeller. Nokian Hakkapeliitta TRI gjør det tryggere og mer effektivt å brøyte parkingsplasser og isete motorveier – med eller uten pigger.

Les mer om Nokian Hakkapeliitta TRI

1

Guinness-rekord for raskeste traktor: 130,165 km/t (2015)

2

Verdens raskeste snøbrøyting med en ubemannet traktor​: 73,171 km/t (2018)

Nokian Hakkapeliitta TRI

Valtra T-Serien

Årets traktor

Valtra har bygget traktorer i mer enn 60 år, og T-serien er resultatet av all den flotte utviklingen så langt. Den er designet for de allsidige kravene til enhver bruker og de mest krevende og ekstreme forholdene, Valtras funksjonelle, prisbelønnede design, kombinert med Valtra SmartTouch-armlenet, sørger for et sikkert grep selv ved kjøring i ulendt terreng. Og de logiske og brukervennlige funksjonene til SmartTouch-brukergrensesnittet retter fokuset mot det brukerne ønsker.

Les mer
Design award 2018
Machine of the year 2018
Tractor of the year 2018

Grönholm-familien

Far og sønn

Du trenger ikke være en alt for stor rallytilhenger for å kjenne igjen Marcus Grönholm, dobbel WRC-mester med 30 seire totalt. Men sønnen og medsjåfør i videoen, Niclas Grönholm, er også en rallycross-kjører som konkurrerer i FIA World Rallycross Championship – i GRX-teamet, som ledes av faren Marcus. Bestefaren Ulf var også en rallysjåfør. Fart er en del av familien!

Har du sett disse allerede?