Nokian Hakkapeliitta Truck F2

Styraxeldäck för vinterproffs Se på video

Utvecklingen har sina skäl

Nokian Hakkapeliitta Truck F2 är ett nytt framdäck i referensklass för krävande vinterbruk. Det finns ett viktigt motiv bakom däckets många toppegenskaper: däcket ska bidra till att arbetet på vintern kan ske komfortabelt, säkert och effektivt.

Köregenskaper

För att du ska kunna arbeta så smidigt som möjligt så hänger det ofta på en sak: goda köregenskaper. När styrkänslan är bra och du har kontroll över läget så kan ingenting överraska dig.

Varierande förhållanden

Samma väg kan ha miljoner olika ansikten. Nokian Hakkapeliitta Truck F2 jämnar ut varierande förhållanden och du kan köra med bättre framhållning – oavsett om du kör på våt asfalt, i djup snö eller på en isig asfaltväg.

Säkerhet

Ingen transport är värt olycksrisken. Det goda greppet och goda köregenskaper som Nokian Hakkapeliitta Truck F2 ger är din försäkring när du ska köra i de värsta förhållanden under vintern.

Tidtabeller

Transportbranschen står aldrig stilla. Bra däck hjälper dig att komma fram i tid, utan att du behöver ta onödiga risker och även när väglaget är dåligt.

Bränsleförbrukningen

När fordonen rullar dygnet runt så har även små skillnader i förbrukningen en stor betydelse. Nokian Hakkapeliitta F2 minskar bränsleförbrukningen och koldioxidutsläpp en hel del.

Lagstiftning

Försäkra dig att dina internationella transporter kan ske utan problem, genom att kolla att dina vinterdäck uppfyller de allra striktaste kraven – som till exempel kraven i Norge och Finland.

Finn en forhandler

Utveckling

Berättelser från vägarna

”Däcket är utmärkt i djup snö”

— Petri Pesonen

Petri Pesonen från Ivalo, norra Finland, kör timmertransporter med sin Volvo och sköter vägunderhållet på små skogsvägar där timmerbilar kör. På sin fritid njuter han av att köra med sin snöskoter i djup snö, men när han sitter bakom ratten i sin timmerbil så är det Nokian Hakkapeliitta Truck F2 som han litar på.


”Nya F2 har väldigt bra styrkänsla på hårdpackad snö vid vägkanten”, berättar Petri. ”Däcket har bra framkomlighet i djup snö och skär fint genom snöytan, vilket är viktigt på dåliga vägar.”


Men egenskaperna på Nokian Hakkapeliitta Truck F2 är inte enbart utvecklade för smala skogsvägar. ”Greppet är mycket bra även på asfaltvägar”, säger en nöjd Petri.

Förare

Petri Pesonen

Maskin

Volvo

Däck

Nokian Hakkapeliitta Truck F2

Plats

Ivalo, Finland

Tekniska specifikationer

Nokian Hakkapeliitta Truck F2

Finn en forhandler

Ett år på vägen

Du antingen älskar eller hatar det – det är på vägarna professionella förare dagligen vistas. En väg kan förändras från vänlig till hotande på ett ögonblick. Det här stämmer speciellt i Norden där vintern verkligen pressar både förare och fordon. Hur vägen än ser ut så har Nokian Tyres rätt typ av däck för väglaget.

Hör fler berättelser från vägarna
nokiantyres.com/trucks